IFAM Gent - Camille Laus maakt zeer degelijke beurt bij experiment op de 800 meter

Sport | Camille Laus is zaterdag als zevende geëindigd op de 800 meter bij de IFAM in Gent. De Belgian Cheetah klokte bij haar tweede wedstrijd op die nieuwe afstand een dik persoonlijk record van 2:05.98.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vorige week debuteerde Laus in Nantes op de 800 meter in 2:09.02. Daar ging ze in Gent dus meer dan drie seconden onder. Ze blijft wel nog ver verwijderd van de EK-limiet, die op 2:02.20 staat. De winst was zaterdag voor de Française Agathe Guillemot in 2:03.67.

"Hier ben ik blij mee", zei Laus na afloop. "Maar echt verrast ben ik niet. Ik wist na vorige week dat er nog veel te winnen viel door beter in te delen. Toen was ik iets te snel gestart, nu iets te traag. Op het einde was ik niet dood, dus het kan zeker nog sneller. Ik weet alleen niet of het nog voor dit seizoen zal zijn, want mijn twee komende races zijn 400 meters. Voor het BK twijfel ik nog tussen de 400 meter en de 800 meter."

Dat Laus zich de komende weken weer op de 400 meter richt, heeft alles te maken met de Belgian Cheetahs. Die moeten zich plaatsen voor het EK indoor in Istanboel op basis van hun opgetelde individuele tijden. "We zijn sterker als team, dus die kwalificatieregel speelt niet in ons voordeel", weet Laus. "En toch geloof ik er wel in. Ik wil ook altijd blijven deel uitmaken van de Cheetahs. Dus zelfs als ik ooit helemaal overstap naar de 800 meter, zal ik nog af en toe een 400 meter blijven lopen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top