Seraing geeft rode lantaarn aan KV Oostende na zege tegen OHL

Jupiler Pro League | Seraing heeft zaterdag tegen Oud-Heverlee Leuven zijn vijfde competitiezege van het seizoen geboekt. Het werd 2-1 op de 24e speeldag in de Jupiler Pro League. Seraing heeft niet langer de rode lantaarn, die is nu in handen van KV Oostende. Het duel tussen Eupen en Westerlo eindigde op 1-1.

Door Belga

Deel dit nieuws

Morgan Poaty (5.) opende vroeg de score voor Seraing in het Stade du Pairay, hij knalde de bal tegen de touwen na een doorgekopte hoekschop. Nog voor de pauze hing Federico Ricca (37.) de bordjes in evenwicht door op een corner het leer binnen te koppen.

In de tweede helft drong OHL nog aan voor de zege, maar het vizier van Tamari was niet goed afgesteld. De bezoekers kregen nog het deksel op de neus. Sissoko vond Christophe Lepoint (85.) met een knappe pass, die aarzelde niet en trapte de 2-1 voorbij Cojocaru. De eerste thuiszege van Seraing dit seizoen kwam niet meer in gevaar.

In het Kehrwegstadion bracht Nene Dorgeles (44.) Westerlo vlak voor de rust op voorsprong. Na geklungel bij Eupen kon hij alleen op Moser afstormen: 0-1 voor de promovendus.

Met nog ruim 20 minuten te spelen, haalde Tagir N'Dri neer in het strafschopgebied. Ref Denil wees naar de stip, Stef Peeters (68.) gaf Bolat geen schijn van kans: 1-1 via de lat. Nadien vielen geen doelpunten meer.

In de stand wipt Seraing met 18 punten over KV Oostende naar de voorlaatste plaats. KVO is met evenveel punten laatste, door een slechter doelsaldo. Met 22 punten is Eupen terug te vinden op de 14e stek, twee punten boven de degradatiestreep. Westerlo is zevende met 35 punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top