Leicester en scorende Praet triomferen, Sambi Lokonga debuteert bij Palace met nederlaag

Premier League | Leicester heeft zaterdag tijdens de 22e speelronde in de Premier League getriomfeerd op het veld van Aston Villa met 2-4.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bij het rustsignaal stond het al 2-3. Aan bezoekende zijde kregen Wout Faes, Timothy Castagne en Youri Tielemans allemaal een basisplaats, terwijl Dennis Praet halverwege de tweede helft mocht invallen en de eindstand vastlegde in de 79e minuut. Drie minuten later loste Leander Dendoncker Boubacar Kamara af bij de thuisploeg.

De Foxes klimmen op die manier naar de dertiende plaats in het klassement van de Engelse eerste klasse met 21 punten. De Villans palmen op hun beurt de elfde positie in met 28 eenheden.

Tegelijkertijd debuteerde Albert Sambi Lokonga voor Crystal Palace met een 2-1 nederlaag op bezoek bij Manchester United. Bruno Fernandes (7') en Marcus Rashford (62') scoorden voor de Red Devils, Jeffrey Schlupp (76') prikte tegen. Drie minuten voor de aansluitingstreffer viel Sambi Lokonga in bij de Londenaren. Palace kampeert in de middenmoot, op de twaalfde stek met 24 stuks.

Daarnaast sprokkelde Paul Onuachu geen punten met Southampton in en tegen Brentford: 3-0. De boomlange Nigeriaanse aanvaller, die in het slot van de wintermercato verkaste van Genk naar de Saints, kwam bij aanvang van de tweede helft tussen de lijnen bij een 2-0 tussenstand. Ploegmaat Romeo Lavia speelde 65 minuten mee in het hart van de defensie. Southampton is 20e en laatste met 15 punten.

Verder nog deelde Wolverhampton het fel geplaagde Liverpool een nieuwe tik uit (3-0) en leverde het duel tussen Brighton en Bournemouth een nipte thuiszege op (1-0).

Ook voor Nicolas Raskin is de kop eraf bij zijn nieuwe werkgever Rangers. De Schotten hielden op de 25e speeldag in de Premiership de volle buit thuis tegen Ross County: 2-1. Raskin betrad het terrein in de 83e minuut.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top