Standard geeft in de slotfase zege uit handen bij Cercle Brugge

Jupiler Pro League | Cercle Brugge en Standard hebben zaterdag 1-1 gelijkgespeeld op de 24e speeldag van de Jupiler Pro League. Ayase Ueda (90.+1) wiste voor Cercle in de toegevoegde tijd de openingstreffer van Philip Zinckernagel (80.) uit. De Rouches missen door de puntendeling de kans om voorlopig naast Club Brugge op de vierde plaats te komen.

Door Belga

Deel dit nieuws

De partij in het Jan Breydelstadion begon met veel intensiteit, maar kansen bleven lange tijd uit. Ohio was de gevaarlijkste Luikenaar in de eerste helft, maar mikte tot twee maal toe naast. Bij de thuisploeg was Denkey het meest gevaarlijk. Bokadi voorkwam een goal van de Cercle-aanvaller.

Ook na rust bleef het tempo hoog liggen, maar het niveau een pak lager. Perica was dichtbij de openingstreffer voor Standard. Zijn goal werd echter afgekeurd voor buitenspel. De Rouches drukten door en dat loonde. De bal ging tien minuten voor tijd na ingrijpen van de VAR op de stip. Daland maakte in de zestien ongelukkig hands op een poging van Zinckernagel. De Deen ging zelf achter de bal staan en zette de 0-1 op het bord. Cercle bleef strijdvaardig en werd daar in de toegevoegde tijd voor beloond. Ueda nam de bal na een snelle inworp mee met de borst en versloeg Bodart met een hard schot, 1-1.

In de tussenstand blijft Standard zesde, met 38 punten. Cercle Brugge is zesde, met 34 punten.

Later op de dag zijn er in de Jupiler Pro League nog Eupen-Westerlo, Seraing-OH Leuven en STVV-Kortrijk. Vrijdag opende Anderlecht de 24e speeldag met een 0-2 zege bij Oostende.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top