Tao Geoghegan Hart triomfeert in vierde rit van de Ronde van Valencia

Wielersport | De Brit Tao Geoghegan Hart (INEOS Grenadiers) heeft de vierde en voorlaatste etappe van de 74e Ronde van Valencia (2.Pro) gewonnen. De Italiaan Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) behoudt zijn leiderstrui.

Door Belga

Deel dit nieuws

Onderweg werd het peloton getest met twee beklimmingen van tweede categorie en twee van derde categorie om uiteindelijk te finishen op de acht kilometer lange Alto de Cova Santa (cat. 2). Geoghegan Hart, Giro-winnaar in 2020, was in de sprint de snelste van een elitekopgroep, voor zijn landgenoot Thomas Gloag en Ciccone. De Rus Aleksandr Vlasov en de Spanjaard Mikel Landa vervolledigden de top vijf.

In de stand telt Ciccone vier seconden voorsprong op Geoghegan Hart. De Spanjaard Pello Bilbao, vandaag zesde, volgt als derde op zeven seconden. Vlasov, die vorig jaar de eindzege pakte voor Remco Evenepoel, is vierde op acht seconden.

Morgen volgt de slotetappe over 93,2 kilometer van Paterna naar Valencia. De Oronet (cat. 2) en La Frontera (cat. 1) staan op het menu, waarna een lange afdaling volgt richting de meet.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top