Vincent Kompany klopt met Burnley ook Norwich en blijft zeges aan elkaar rijgen

Premier League | Vincent Kompany blijft de zeges aan elkaar rijgen met Burnley, de fiere leider in de Championship. Norwich ging deze namiddag op de 30e speeldag met 0-3 voor de bijl. Het was alweer de negende overwinning op rij in competitieverband.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Belgische Marokkaan Anass Zaroury (8.) plaatste de troepen van Vincent Kompany al vroeg in een zetel op Carrow Road, in een potige eerste helft waarin drie gele kaarten aan elke zijde vielen.

Na de onderbreking verdubbelde de net ingevallen Vitinho (55.), ex-Cercle Brugge, de voorsprong en gooide Hjalmar Ekdal (60.) een handvol minuten later de partij volledig op slot. Manuel Benson maakte geen deel uit van de wedstrijdselectie bij de Clarets omwille van een blessure.

Burnley telt 65 punten in het klassement van de op één na hoogste Engelse voetbalafdeling. Dat zijn er 7 meer dan eerste achtervolger Sheffield United (58) en maar liefst 20 meer dan nummer drie Middlesbrough (45). De eerste twee teams aan het einde van het seizoen promoveren rechtstreeks naar de Premier League.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top