Meeussen is tevreden met brons op het WK veldrijden: "Thibau was heel sterk vandaag"

Wielersport | Naast Thibau Nys stond nog een tweede Belg op het podium bij het WK voor beloften. Witse Meeussen veroverde brons. "Daar ben ik al bij al wel blij mee", zei de Belgische kampioen na afloop.

Door Belga

Deel dit nieuws

Meeusen kende een slechte start in Hoogerheide nadat hij uit z'n klikpedaal schoot. "Dus ik draaide redelijk ver het veld in", deed hij z'n verhaal uit de doeken. "En moest al meteen een stevige inspanning doen, want in de eerste ronde rijdt iedereen hard. Het was moeilijk om op te schuiven."

En toen hij eenmaal vooraan was, was de vogel al gaan vliegen. "Thibau was toen al weg, niet zo heel ver, maar toch bijna tien seconden. Ik kon nog bijna het gaatje dichten, maar het lukte me dan toch net niet. Ik had het gevoel dat ik naar hem kon toe rijden, maar ik bleef hangen. Hij was echt wel sterk, zeker op de lastige stroken trok hij vol door en op andere passages kon hij wat beter recupereren. Toen ik merkte dat ik bleef hangen, kreeg ik het mentaal moeilijk. Ik voelde de titel wegglippen en de andere jongens na me kwamen steeds dichter." 

Meeussen viel terug bij Joran Wyseure en Tibor Del Grosso. "Ik had iets te veel gegeven in die achtervolging en dat moest ik even bekopen. Daarna had ik een ronde nodig om te herstellen en was ik ook wat kwaad op mezelf. Uiteindelijk kon ik me herpakken, de klik maken en ben ik voluit voor dat podium gegaan", eindigde hij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top