Jorre Verstraeten gaat er in derde ronde van het Grand Slam judo uit: "Op het WK moet het vijf keer beter"

Sport | Jorre Verstraeten (IJF 7) was teleurgesteld na zijn uitschakeling in de derde ronde van de Grand Slam judo in Parijs. De 25-jarige Vlaams-Brabander moest zijn meerdere erkennen in de Fransman Romaric Bouda (IJF 59). Bouda pakte al na tien seconden een waza-ari en Verstraeten had verderop in de kamp geen antwoord meer in huis.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Dit mag niet gebeuren op dit niveau", zei Verstraeten bij het verlaten van de tatami. "Ik begin heel agressief aan de kamp en maak een fout die me een punt kost. Ik was vervolgens verplicht minder verdedigend te kampen." 

"Ik heb me laten verrassen in die eerste tien seconden", zuchtte hij. "Je moet maximaal geconcentreerd zijn. Ik ben heel teleurgesteld. Ik wilde minstens de kwartfinale of halve finale halen, met het oog op het WK (7-15 mei in Doha, red.). De voorbije maanden waren moeilijk, met enkele blessures. Ik heb in januari op stage in Mittersill goed kunnen sparren, dat deed me deugd. Ik wilde verder gaan op die weg, maar helaas. Ondanks de ontgoocheling hoop ik dat dit toernooi een nieuwe start kan betekenen."

Verstraeten begon zijn Grand Slam in Parijs in de tweede ronde, met winst tegen de Marokkaan Issam Bassou (IJF 48). In de eerste ronde was hij vrij.

Verstraeten wil in de voorbereiding op het WK nog extra ritme opdoen. "Ik wil zo veel mogelijk wedstrijden afwerken", knikte hij. "Het moet vijf keer beter op het WK. Ik ga mijn twee kampen hier grondig analyseren. Ik blijf ook hard trainen om mijn niveau omhoog te trekken. Er is nog tijd. Ik ga nog deelnemen in Tel Aviv en Antalya en er wachten nog stages in Brazilië en Frankrijk."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top