Thibau Nys pakt de wereldtitel bij de beloften

Wielersport | Thibau Nys heeft de wereldtitel veldrijden bij de jongens beloften veroverd. De twintigjarige Vlaams-Brabander haalde het in het Nederlandse Hoogerheide voor de Nederlander Tibor del Grosso en Witse Meeussen. Titelverdediger Joran Wyseure viel net naast het podium.

Door Belga

Deel dit nieuws

Nys, vooraf de grote favoriet, reed al in de tweede ronde weg van de concurrentie en bleef foutloos zijn rondjes afwerken. 25 jaar na vader Sven Nys is hij de nieuwe wereldkampioen veldrijden bij de beloften. Thibau Nys werd in 2020 ook al wereldkampioen bij de junioren. Vorig jaar in Fayetteville werd hij derde bij de beloften.

De wereldtitel is zijn vijfde zege van het seizoen. Eerder won hij de Wereldbekermanches bij de beloften in Tabor, Maasmechelen, Zonhoven en Benidorm. Nys pakte ook de eindzege in de Wereldbeker.

Zijn gouden plak is de tweede medaille voor de Belgische delegatie in Hoogerheide. Gisteren pakte het gemengde estafetteteam al brons.

Later vandaag staat ook de wereldtitelstrijd bij de vrouwen elite (om 15 uur) nog op het programma. De Canadese Isabella Holmgren won eerder op de dag verrassend de wereldtitel bij de meisjes junioren, voor haar tweelingzus Ava.

Morgen komen de jongens junioren (om 11 uur), meisjes beloften (om 13 uur) en mannen elite (om 15 uur) in actie in Hoogerheide.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top