Sam Maes eindigt als 18e in slalom in Chamonix, Zwitser Zenhäusern wint

Sport | Sam Maes is p de wereldbekermanche alpijnse ski in het Franse Chamonix op de achttiende plaats geëindigd in de slalom. De winst ging naar de Zwitser Ramon Zenhäusern.

Door Belga

Deel dit nieuws

Zenhäusern eindigde in beide runs als tweede en klokte zo de beste totaaltijd (1:42.94). De Amerikaanse Griek AJ Ginnis (1:43.96; +1.02), die de tweede run won en met zijn zilveren plak Griekse sportgeschiedenis schreef, en de Zwitser Daniel Yule (1:44.00; +1.06) maakten het podium vol. De Fransman Clément Noël lukte in de eerste run de topchrono maar zette in de tweede run geen resultaat neer. Slechts 23 skiërs noteerden een totaaltijd.

Maes eindigde als 22e in de eerste run en was nadien zestiende in de tweede, goed voor de achttiende totaaltijd (1:45.55), op 2.61 van winnaar Zenhäusern. Het is het beste resultaat uit zijn loopbaan op de slalom in een WB-manche. Armand Marchant haalde het niet na de eerste run. Marchant strandde hierin op de 51e plaats en bleef zo ver verwijderd van de top 30 die aan de tweede run mocht deelnemen.

De Noor Lucas Braathen, die eerder deze week onder het mes ging voor een blindedarmontsteking, staat aan kop van de WB-stand. Maes sprokkelt dertien punten en staat daarmee 46e. De Zwitser Marco Odermatt, afwezig vandaag, voert de algemene WB-stand aan.

Vanaf komende week staan de wereldkampioenschappen alpijnse ski in het Franse Courchevel en Méribel op het programma. Onder meer om die reden kwamen verschillende kleppers in Chamonix niet aan de start.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top