Sociaal conflict bij Intermarché/Mestdagh - Veertigtal winkels gesloten

Nieuws | Een veertigtal supermarkten van 'Intermarché by Mestdagh' zijn vandaag nog steeds gesloten door een staking. Het depot in Gosselies (Charleroi) is nog steeds geblokkeerd, meldt de directie.

Door Belga

Deel dit nieuws

De directie hoopt dat de situatie de komende dagen uitklaart en zegt open te staan voor overleg met de vakbonden over vrijwillig vertrek.

Bij de supermarkten is sociale onrust sinds de recente overname van 86 Mestdagh-supermarkten door de Franse groep Intermarché. De vakbonden maken zich onder meer zorgen over het franchisemodel dat Intermarché geleidelijk wil uitrollen naar alle overgenomen winkels, waardoor de werknemers onder een ander paritair comité zouden vallen en hun loonvoorwaarden dus gewijzigd zouden zien. Het gaat om 51 winkels in eigen beheer die via een franchisemodel uitgebaat zullen worden.

Intermarché telt na de overname 163 winkels, waarvan 86 'Intermarché by Mestdagh'. Het overgrote deel ligt in Wallonië en in Brussel. Intermarché kondigde begin vorig jaar aan dat het alle winkels van de supermarktgroep Mestdagh die ze uitbaatte onder het logo van Carrefour Market en Carrefour Express over zou nemen. Het franchisecontract tussen Mestdagh en Carrefour liep nog tot eind december.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top