Van Sinaey kan leven met vijfde plaats op het WK veldrijden: "Mooi resultaat na moeilijk seizoen"

Wielersport | Geen podium voor Xaydee Van Sinaey op het WK veldrijden voor meisjes junioren, wel een knappe vijfde plaats. "Ik ben wel tevreden", sprak ze na afloop. "Het podium was nog mooier geweest, en ik kwam nog dicht, maar die andere meisjes waren net iets sterker."

Door Belga

Deel dit nieuws

Fleur Moors en Xaydee Van Sinaey mochten, mits een goede dag, dromen van het podium. Moors ontgoochelde, Van Sinaey reed wel een knappe cross. "Ik had dit niet verwacht na toch wel een moeilijk seizoen voor mij. Ik hoopte er wel op, zeker na mijn goede resultaten van de voorbije twee weken, maar het niveau ligt zo dicht bij elkaar en het kon alle kanten uit."

Aanvankelijk was er wel wat ontgoocheling om het missen van een podium, maar na verloop van tijd kon Van Sinaey er wel vrede mee nemen. "Als ik zie hoe dicht ik de laatste ronde kom, dan denk ik: waarom was ik net niet mee?", stelde ze. "Dus ik baalde eerst wel een beetje. Maar goed, zo is er altijd wel iets en na een zwaar seizoen is het wel leuk om het WK zo te mogen afsluiten. Hier kan ik wel mee leven. Ik had een goede dag en vijfde is niet slecht. Hier kan ik verder op bouwen. Ik heb bevestigd wat ik waard ben, maar liever had ik natuurlijk een volledig seizoen op dit niveau gereden."

Van Sinaey was niet verrast over de sterke Canadese zusjes Holmgren, die goud en zilver veroverden na pech van de Nederlandse topfavoriete Molengraaf. "Ze rijden al een gans seizoen op een hoog niveau. Ze maken mekaar als tweelingzussen sterker op training en pushen elkaar naar een hoger niveau. In de cross kunnen ze ploegtactiek gebruiken, dus dat is ook in hun voordeel. Ik ben niet verrast door dit resultaat."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top