Dries Van Langenhove neemt ontslag uit de Kamer

Nieuws | Dries Van Langenhove neemt ontslag als Kamerlid. Dat kondigde hij aan op een persconferentie op het hoofdkwartier van Vlaams Belang in aanwezigheid van partijvoorzitter Tom Van Grieken.

Door Belga

Deel dit nieuws

Van Langenhove werd verkozen op de Vlaams-Brabantse Kamerlijst, maar is geen lid van Vlaams Belang. Hij maakte wel deel uit van de Vlaams Belangfractie in de Kamer.

Van Langenhove zei dat hij wil doorgaan met zijn activisme en zijn mediakanaal. Daar kan hij meer wegen dan in het parlement, waar het migrantenstandpunt van Vlaams Belang, dat hij vertolkte, "systematisch doodgezwegen" werd door de media. 

Door zijn ontslag krijgt hij naar eigen zeggen ook meer tijd om zich te focussen op zijn proces rond Schild & Vrienden.

Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken erkende dat het verlies van Van Langenhove hem zwaar weegt. "Hij was de sterkhouder in Vlaams-Brabant".

De Standaard onthulde een aantal berichten van Van Langenhove op zijn Telegram-kanaal, onder meer over complottheorieën van de QAnon-beweging. HIj koppelde ook de dood van een Antwerps meisje bij drugsgeweld aan Orania, een Zuid-Afrikaans dorpje dat dweept met de apartheid.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top