Van Aert in het spoor van Van der Poel voor de regenboogtrui

Wielersport | Dit weekend gaan de wereldkampioenschappen veldrijden door in het Nederlandse Hoogerheide. Dé hamvraag van het weekend gaat over het duel tussen Wout van Aert en Mathieu Van der Poel. Wie mag aan het eind van dit weekend de regenboogtrui aantrekken?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wout van Aert staat voor een grote uitdaging op zondag 5 februari. De Belgische renner gaat als favoriet naar het WK en kan er zijn vierde wereldtitel bij de elite pakken. De wereldkampioenschappen gaan deze keer door in Hoogerheide, tussen de Belgische en Nederlandse grens. Mathieu Van der Poel is er licht in het voordeel, aangezien zijn vader Adrie het parcours bouwde en achter de organisatie van het evenement zit. Maar vader Van der Poel pareerde meteen de kritiek over een eventueel parcours in het voordeel van zijn zoon. “Mathieu vertelde me dat deze koers niet speciaal genoeg is. Het parcours is niet technisch genoeg volgens zijn capaciteiten.” 

Hoewel Van der Poel er een thuiswedstrijd rijdt, is onze landgenoot Van Aert toch de grote favoriet. Het circuit is breed en niet erg technisch, wat in het voordeel is voor de renners met veel vermogen. Van Aert kan er dus helemaal zijn ding doen. “De wedstrijd is dicht bij de Belgische grens, er zullen dus veel Belgen naar Hoogerheide afzakken. Er zal enorm veel publiek zijn, wat het geweldig maakt om er te racen”, vertelde hij aan Eurosport. 

Alleen in de wereld

Het staat vast dat deze wedstrijd een duel tussen beide toppers zal opleveren. Zdenek Štybar, winnaar van de wedstrijd in 2014, voorspelde dat de kansen voor allebei 50-50 zijn. “Ik denk niet dat er een derde man bij de strijd betrokken zal zijn. Ze kunnen het natuurlijk tactisch spelen door naar elkaar te kijken. Maar ik denk dat ze allebei weten dat ze de beste zijn in een harde wedstrijd. Als een van de twee de ander in de weg rijdt, nemen ze te veel risico’s en kunnen ze allebei verliezen. Het is gemakkelijker voor hen om van in het begin alles te geven. 

Het lijkt alsof beide renners alleen in de strijd zijn. Bij de elite hebben de twee goudhaantjes 137 keer tegen elkaar gestreden. in 92 procent van de gevallen won een van hen. Ook de wedstrijd van zondag lijkt in die statistieken te zullen voorkomen.

Programma van het WK veldrijden:

Vrijdag 3 februari

  • (12u30) Mixed Relay estafette
Zaterdag 4 februari
  • (11u) Junioren meisjes (live te volgen op Eén vanaf 10u45)
  • (13u) Heren U23 (live te volgen op Canvas vanaf 12u40)
  • (15u) Dames Elite (live te volgen op Eén vanaf 13u30)
Zondag 5 februari
  • (11u) Junioren (live te volgen op Canvas vanaf 10u45)
  • (13u) Vrouwen U23 (live te volgen op Canvas vanaf 12u45)
  • (15h) Heren elite (live te volgen op Eén vanaf 13u30)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top