"Nog geen bewijs van Russische sabotage Nord Stream-gaspijpleidingen"

Nieuws | Duitse onderzoekers hebben nog geen bewijzen gevonden dat Rusland achter de ontploffingen zat aan de gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2.

Door Belga

Deel dit nieuws

Eind september werden in de Baltische Zee in totaal vier lekken ontdekt in de Nord Stream 1 en 2-leidingen, die Rusland met Duitsland verbinden. Die lekken waren het gevolg van explosies, die na onderzoek door de Zweedse autoriteiten aan sabotage konden worden toegeschreven. Maar wie ervoor verantwoordelijk is, is kon nog niet worden vastgesteld.

Met behulp van twee onderzoeksschepen werden er onder andere water- en bodemmonsters genomen en ook de plaats delict is uitgebreid gedocumenteerd, verklaarde federaal procureur-generaal Peter Frank aan de krant Die Welt, in een stuk dat zvandaag zal verschijnen. Het onderzoek is nog aan de gang en alle stalen worden onderworpen aan een forensische analyse, klinkt het.

De explosies deden zich voor in internationale wateren in de exclusieve economische zones van Denemarken en Zweden. Beide landen voeren eveneens een onderzoek.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top