Zanevska naar halve finale van het WTA in Lyon: "Ik was de strijdlustigste en werd beloond"

Sport | Maryna Zanevska (WTA 93) glimlachte nadat ze zich vrijdag bij de laatste vier schaarde op het WTA 250-toernooi van Lyon. Een dag na haar knappe prestatie tegen de Chinese titelverdedigster en tweede reekshoofd Zhang Shuai (WTA 23), versloeg de 29-jarige Belgische met Oekraïense roots de Russin Anastasia Potapova (WTA 43), 21 jaar en vijfde reekshoofd, in drie sets: 3-6, 6-1 en 6-2.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het was vandaag een intens gevecht", vertelde ze na haar overwinning aan persagentschap Belga. "De uitslag geeft niet echt het spelverloop weer. Ook al won ik de tweede en derde set met 6-1 en 6-2, om elk punt werd fel gestreden. Ons niveau was zeer gelijkwaardig, maar ik heb de belangrijke momenten zonder twijfel beter afgewerkt. Bij 40-40 of breakpunt voor mij, toonde ik mij het strijdlustigst. Ik heb meer risico's genomen en werd beloond. Ik ben dan ook zeer blij dat ik heb gewonnen."

Het is de eerste halve finale van het jaar voor Maryna Zanevska. In de eerste ronde van de Australian Open schakelde de Russin Veronika Kudermetova (WTA 9) haar uit. Voor een plaats in de finale speelt de in Odessa geboren Belgische zaterdag tegen de 22-jarige Amerikaanse Alycia Parks (WTA 79). Zij zette de Montenegrijnse Danka Kovicic (WTA 67) met 7-5 et 6-2 opzij.

"Ik heb nog nooit tegen haar gespeeld, maar ze is een uitstekend toernooi aan het afwerken", zei Zanevska. "Ze heeft veel progressie gemaakt de laatste maanden. Haar opslag is zeer sterk en ze speelt aggresief vanaf de baseline. Ik verwacht een moeilijke wedstrijd, maar in deze fase van een toernooi zijn er geen eenvoudige matchen meer. Ik heb er in elk geval veel zin in."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top