Cristiano Ronaldo maakt eerste officiële doelpunt voor Al-Nassr vanop de stip

Voetbal | Cristiano Ronaldo heeft zijn eerste officiële doelpunt voor de Saoedische club Al-Nassr gemaakt. Tegen Al-Fateh zette de Portugese superster een strafschop om in de 93e minuut. Ronaldo bezorgde zijn ploeg zo in extremis een punt in zijn tweede competitiewedstrijd in Saoedi-Arabië, nadat hij ook al een halve finale speelde voor de Supercup. De match eindigde op 2-2.

Door Belga

Deel dit nieuws

Al-Nassr sloot de match af met tien man na een rode kaart voor Anderson Talisca in de 95e minuut. Drie minuten voor de rust had de Braziliaan de 1-1 gemaakt. Ronaldo's team staat aan de leiding in de hoogste afdeling met 34 punten. Nummer twee Al-Shabab telt evenveel punten, maar heeft een match meer gespeeld.

De 37-jarige aanvaller trok eind december naar Al-Nassr, na een doelpuntenrijke carrière bij onder meer Manchester United, Real Madrid en Juventus. Op tweeënhalf jaar tijd zal Cristiano Ronaldo, volgens persbureau AFP, zowat 400 miljoen euro verdienen in Saoedi-Arabië. De helft van dat bedrag verdient CR7 als speler van Al-Nassr, de overige 200 miljoen euro voor zijn diensten als ambassadeur van de gezamenlijke kandidatuur van Saoedi-Arabië met zowaar Egypte en Griekenland om het WK van 2030 binnen te halen. Eind vorig jaar werd het WK in buurland Qatar georganiseerd. Al-Nassr zelf ontkende dat. "Het contract van Cristiano bevat geen verbintenissen met betrekking tot een WK-bid", klonk het.

Al-Nassr veroverde al negen landstitels, de laatste daarvan in 2019. In 1995 was de club runner-up in de Aziatische Champions League, in 1998 won het de Beker voor Bekerwinnaars. Een internationale trofee is er nog niet en daar moet CR7 dus verandering in brengen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top