Van Aert start zonder (al te veel) stress op WK veldrijden

Wielersport | Wout van Aert heeft al negen overwinningen binnen dit veldritseizoen. Zondag kan hij de kers op de taart zetten met een tiende zege in de vorm van een regenboogtrui op het WK in Hoogerheide. "Dit is de wedstrijd waar het om draait", beseft hij maar al te goed.

Door Belga

Deel dit nieuws

Van Aert kroonde zich tot wereldkampioen veldrijden in 2016, 2017 en 2018. Drie keer moest hij vrede nemen met zilver: in 2015, 2019 en 2021. Enkel in Dübendorf in Zwitserland in 2020 viel hij naast het podium bij de profs, toen hij terugkeerde na een zware blessure. "Het is intussen alweer een tijdje geleden dat ik wereldkampioen werd, naar mijn gevoel wordt het wel nog eens tijd", vertelde hij op een persmoment in Brasschaat. "Die vele tweede plaatsen steken wel tegen, ik heb er net iets te veel naast gegrepen. Ik zou graag nog eens wereldkampioen worden."

En liefst zondag al. Vorig jaar paste hij voor het WK in de Verenigde Staten omdat het niet in de seizoensplanning paste. Nu is hij er wel bij, net zoals Mathieu van der Poel, die andere topfavoriet. "En ik hoop dat we een heel mooi duel kunnen afwerken, zoals we dat het voorbije seizoen al een paar keer gedaan hebben. En dat ik dan op het einde mag winnen. Mijn voorbereiding was alleszins goed. Natuurlijk, moest ik alleen nog crosser zijn dan zou ik me nog iets anders voorbereiden, maar ik kan niet klagen. Alles is goed verlopen."

"Van stress heb ik weinig last. Er is wel stress, maar op een gezonde manier. Dit is intussen al mijn achtste WK, het is al iets minder spannend. Het zou jammer zijn als ik zondag niet win, maar op zich heeft die titel niet zo veel meer te betekenen. Het is maar een toevoeging op mijn palmares. Mijn seizoen is niet mislukt als ik niet win. Het echte doel komt later, op de weg."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top