Gerben Kuypers wordt prof bij Intermarché-Circus-Wanty

Wielersport | Veldrijder Gerben Kuypers wordt prof bij Intermarché-Circus-Wanty. Dat bevestigde het team op zijn website. De West-Vlaming, woensdag 23 geworden, zal minstens tot einde 2025 in het veld uitkomen voor het project van Intermarché-Circus-Wanty, dat daarvoor nog een nieuwe titelpartners zoekt. Op de weg rijdt hij voor Circus-ReUz-Technord, het nieuwe continentale opleidingsteam, onder leiding van Kevin Van Melsen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het is het eerste profcontract voor Kuypers. Dit seizoen was hij als elite zonder contract bij Proximus-AlphaMotorhomes-Doltcini onderdak. Desondanks werd hij door bondscoach Sven Vanthourenhout geselecteerd voor het WK bij de profs, dat dit weekend in het Nederlandse Hoogerheide plaatsvindt. 

Met uitstekende prestaties in de wereldbekerwedstrijden en op het BK veldrijden (vijfde) reed Kuypers zich bij verschillende teams in de belangstelling. "Maar het project van Intermarché maakte me het meest enthousiast", zegt Kuypers op de website van zijn nieuwe werkgever. "Het team heeft een visie waarin in mezelf terug kan vinden. Ze zijn voortdurend in ontwikkeling, met bijvoorbeeld de bouw van een veldritploeg en het opzetten van een opleidingsteam. Een andere doorslaggevende factor bij mijn keuze was de omkadering. Ik zal gebruik kunnen maken van de ervaring van Bart en Geert Wellens. Naast mijn ambitie in het veld in de winter, is het ook mijn bedoeling om de trui van Circus-ReUz-Technord eer aan te doen op de weg. Maar eerst richt ik al mijn aandacht op zondag, op mijn eerste wereldkampioenschap bij de elite, waarin ik graag in de top tien zou eindigen."

Naast Kuypers tekende ook de Zwitserse kampioen Kevin Kuhn een profcontract tot 2025. De 24-jarige Kuhn reed al voor het team van Wellens en zal dat vanaf dit seizoen combineren met een wegcampagne in de kleuren van Circus-ReUz-Technord. "De loyaliteit van Kuhn en de komst van Kuypers openen mooie toekomstperspectieven voor ons team", zegt sportdirecteur Bart Wellens. "We blijven trouw aan onze visie om met een kleine groep renners te werken om allen een individuele begeleiding te kunnen verzekeren. Kuhn hebben we al enorme stappen zien zetten en ik verwacht dat hij zijn progressie zal voortzetten en een vaste waarde in de top vijf kan worden. Ook Kuypers liet zich de voorbije winter met grote regelmaat tussen de wereldtoppers zien, terwijl hij tot anderhalve maand terug nog een voltijdse job met veldrijden combineerde. Deze stap hogerop is zijn verdienste en ik ben ervan overtuigd dat we hem kunnen helpen om zijn weg naar de top voort te zetten."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top