Vluchter Simone Velasco wint derde etappe Ronde van Valencia

Wielersport | De Italiaan Simone Velasco (Astana Qazaqstan Team) heeft de derde etappe gewonnen van de Ronde van Valencia, een Spaanse vijfdaagse rittenkoers voor de Pro Series. Hij bleef samen met twee andere vluchters net uit de greep van een eerste peloton. Zijn landgenoot Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) blijft aan de leiding in het klassement.

Door Belga

Deel dit nieuws

De derde etappe van 145 kilometer tussen Betera en Sagunto kon veel kanten uit. Wilden de sprinters meedoen voor de zege, dan moesten ze onderweg een beklimming van eerste categorie en eentje van tweede zien te overleven. Maar ook de vluchters zagen kansen. In een lange ontsnapping zaten naast de jonge Belg Sander De Pestel ook Bob Jungels, Lawson Craddock, Simone Velasco en Jonas Gregaard.

Op de laatste beklimming van de dag lag het tempo voorin te hoog voor De Pestel. Het was Craddock die als eerste en met wat voorsprong over de top kwam, maar in de vlakke slotfase werd de Amerikaan overvleugeld door de Luxemburger Jungels, de Italiaan Velasco en de Deen Gregaard. Het erg uitgedunde peloton kwam ondanks het hoge tempo van Bahrain-Victorious en Movistar net tekort om te kunnen sprinten voor de ritzege.

Velasco haalde het op de streep met een vinnige sprint met ruime voorsprong voor Jungels en Gregaard. Drie seconden later won de Spanjaard Alex Aranburu de sprint voor de vierde plaats. Ook klassementsleider Giulio Ciccone finishte in dat peloton. De Italiaan behoudt in de stand zijn voorsprong van drie seconden op zijn eerste achtervolger, de Spanjaard Pello Bilbao.

Morgen wacht een cruciale dag voor de klassementsrenners in Valencia: de zware vierde etappe gaat onderweg over vier beklimmingen, om nadien te eindigen op de acht kilometer lange Alto de Cova Santa.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top