'The Net - Prometheus' wordt afgetrapt op FOX

Series | Op FOX start het tweede deel van de dramareeks ‘The Net’, een fictiereeks die perikelen achter de schermen toont bij grote Europese voetbalcompetities. In dat tweede deel, ‘Prometheus’, volgen we een ex-dopingjager die aan de slag gaat in een kliniek in de Alpen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het eerste deel van ‘The Net’ heet ‘Promised Land’ en speelt zich af in Duitsland. Daarin wordt advocate Lea geconfronteerd met de verdachte dood van haar verloofde, die waarschijnlijk te veel wist. Ook de beste vriend van hooligan Marcel wordt vermoord. Ze slaan de handen in elkaar en volgen een spoor dat leidt naar Jean Leco (vertolkt door Raymond Thiry), de voorzitter van het fictieve WFA (World Football Association) die zonder scrupules te werk gaat. Gaandeweg komen verhalen over mensensmokkel en andere onfrisse praktijken naar boven.

Het tweede deel, ‘Prometheus’, speelt zich grotendeels af in de Oostenrijkse Alpen. Georg Trotter is een voormalige dopingagent die de handdoek in de ring gooide na een zwaar verkeersongeval waarbij hij zijn zoon verloor en zijn vrouw Diane zwaargewond raakte. Hij wordt terug naar het werkveld gelokt door een aanlokkelijk voorstel. Hij kan een nieuwe, hypermoderne kliniek runnen in de Alpen. Daar zouden atleten via de nieuwste snufjes en technieken razendsnel kunnen recupereren van blessures of in topvorm geraken – en dat allemaal zonder illegale substanties. Het lijkt de ideale job voor de man die berucht was als dopingagent. Maar is alles wat in de kliniek gebeurt wel zo koosjer? Hoe meer hij zich verdiept achter de schermen van de chique kliniek, hoe meer geheimen hij blootlegt. Geheimen die niet alleen wijzen naar de toekomst, maar ook naar zijn eigen verleden.

De hoofdrol is voor de Oostenrijkse acteur Tobias Moretti. Hij is vooral bekend van zijn hoofdrol in de serie ‘Kommissar Rex’. Daarnaast speelde hij ook in ‘Euer Ehren’, de Duitse versie van de serie ‘Your Honor’ met Bryan Cranston. In ‘The Net’ is hij Georg Trotter. Andere rollen zijn voor Angel Coulby, Benjamin Sadler en Tom Wlaschiha (‘Game of Thrones’, ‘Stranger Things’). Ook Raymond Thiry keert in enkele afleveringen terug als Jean Leco.

Bekijk ‘The Net – Promised Land’ vanaf maandag 6 februari om 20u35 op FOX, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit. Je krijgt telkens een dubbele aflevering te zien.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top