De vijf glansrollen van Pedro Pascal

Series | Hij beleefde zijn doorbraak met zijn rol in ‘Game of Thrones’ en speelt momenteel de hoofdrol in de geweldige serie ‘The Last of Us’, maar heeft al een grote carrière achter de rug. Pickx somt de vijf beste rollen op van de Chileens-Amerikaanse rasacteur Pedro Pascal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Game of Thrones

Pedro Pascal werd voor het eerst door het grote publiek ontdekt in deze immens populaire HBO-serie. In 2014 speelde hij Oberyn Martell, bijgenaamd ‘the Red Viper’, een behendige krijger gedreven door een diep verlangen om de dood van zijn zus Elia, omgebracht door Gregor Clegane, te wreken. Het publiek herinnert zich zijn tragisch einde in een duel met Clegane. Als hij het laken naar zich toe lijkt te trekken wordt hij verrast door Gregor Clegane, die hem doodt door zijn schedel met zijn handen te verbrijzelen. Dit gevecht, bijzonder indrukwekkend en mooi gechoreografeerd, blijft één van de hoogtepunten van het seizoen en leidt tot één van de mooiste (en gruwelijkste) sterfgevallen in de serie.

Ontdek 'Game Of Thrones' nu op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Narcos

Het jaar daarop begon Pedro Pascal aan het avontuur van ‘Narcos’, een Amerikaanse serie gebaseerd op het verhaal van de beruchte drugsbaron Pablo Escobar. Pedro Pascal speelt Javier Peña, een DEA-agent die Escobar en, vanaf het derde seizoen, het Cali-kartel moet klissen. Dit is de eerste hoofdrol van Pedro Pascal en zijn optreden is terecht door critici bejubeld. Een personage spelen dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal kan een uitdaging zijn, maar met de echte Javier Peña als adviseur van de serie werd het scenario realistischer en kon Pascal zijn rol alle eer aandoen.

Alle drie de seizoenen van ‘Narcos’ zijn te vinden op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

The Mandalorian

In deze beroemde ‘Star Wars’-serie speelt Pedro Pascal opnieuw het hoofdpersonage, ook bekend als Din Djarin. We volgen Din Djarin op zijn premiejacht, totdat hij Grogu (‘Baby Yoda’) ontmoet, redt en hem onder zijn hoede neemt. Hoewel het personage gespeeld door Pedro Pascal grotendeels verstopt zit achter zijn Mandalorianhelm, slaagt de acteur er vaak in om emotie over te brengen enkel en alleen door de toon van zijn stem. Als hij later in het verhaal voor het eerst zijn helm afzet, is dat een emotioneel moment. Het derde seizoen verschijnt op 1 maart.

De eerste twee seizoenen van 'The Mandalorian' zijn te zien op Disney+, beschikbaar in de tv-optie 'Pickx All Stars' of 'Pickx All Stars & Sports'.

The Unbearable Weight of Massive Talent

In deze film gebruikt Nicolas Cage al zijn acteertalent om een parodie op zichzelf te spelen: een ouder wordende acteur die moeite heeft nieuwe rollen te vinden en die uit wanhoop ingaat op een aanbod van een miljardair-fan, Javi Gutierrez (Pedro Pascal), om voor een miljoen dollar op zijn verjaardagsfeestje op te treden. De show neemt een ietwat gekke wending wanneer de CIA zich ermee bemoeit en hem vraagt de criminele activiteiten van de miljardair te onderzoeken. De film begint als een indiefilm maar verandert al snel in een komedie, om daarna weer meer ‘meta’ te worden. Pedro Pascals rol in deze veelgeprezen komedie bewijst zijn veelzijdigheid.

The Last of Us

De nieuwste grote HBO-serie ‘The Last of Us’ is gebaseerd op een populair adventure videogame voor PlayStation 3 uit 2013 die zich afspeelt in een postapocalyptische wereld. We volgen twee personages, Joel (Pedro Pascal) en Ellie, twintig jaar na een zombie-apocalyps die de wereld in een ongezien verval heeft gestort. Gemeenschappen zijn op zichzelf aangewezen om te overleven. Joel, die zijn dochter voor zijn ogen zag sterven, is een gedesillusioneerde en verbitterde man geworden. Een paramilitaire en revolutionaire organisatie, de Fireflies, geeft hem de opdracht een jong tienermeisje naar de andere kant van de Verenigde Staten te brengen. Er ontstaat een sterke band tussen de twee hoofdpersonen.

Ontdek 'The Last of Us' nu op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Meer lezen:
‘The Last of Us’: alles wat je moet weten over de adaptatie van het spel 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top