Consonni sprint naar winst in slotrit Saudi Tour, eindzege voor Guerreiro

Wielersport | Simone Consonni (Cofidis) heeft de vijfde en laatste rit in de Saudi Tour op zijn naam gebracht. De Italiaan haalde het na 142,9 kilometer in Maraya in de sprint voor zijn landgenoot Matteo Malucelli (Bingoal-WB) en de Duitser Pascal Ackermann (UAE Team Emirates). De eindzege gaat naar de Portugees Ruben Guerreiro (Movistar).

Door Belga

Deel dit nieuws

Zes renners kozen al vroeg in de wedstrijd het ruime sop. Onder hen ook één landgenoot: Ceriel Desal van Bingoal WB. Het peloton hield hun voorsprong onder controle en op 20 km van het einde waren ze met iets minder dan een halve minuut voorsprong vogels voor de kat. 

Toen het gaatje nog amper vijf seconden bedroeg, sprong Kamil Malecki weg uit de vluchtersgroep op 3 km van het einde, maar ook zijn poging zou stranden op 1,9 km. Er werd stevig gebikkeld in de sprintvoorbereiding. Jayco-Alula effende het pad voor Groenewegen, maar de lead-out liep daarna niet meteen gesmeerd. Luca Mezgec deed z'n werk, maar de Nederlander kwam te snel alleen op kop en zette zijn sprint van te ver aan. Hij werd op 100 meter overvleugeld door enkele anderen en zou pas als vierde eindigen. 

De ritzege was voor Consonni, die Malucelli en Ackermann voorbleef. Het is nog maar de derde profzege voor de 28-jarige Italiaan. De eindzege gaat naar de Portugees Ruben Guerreiro die donderdag de ritzege pakte in de koninginnenrit en zich daarmee verzekerde van eindwinst. Hij volgt op de erelijst de afwezige Maxim Van Gils op.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top