Anderlecht-fans eisen in nieuwe open brief opnieuw het ontslag van voorzitter Vandenhaute

Jupiler Pro League | De fanclubs van Anderlecht hebben vrijdag in een gezamenlijke open brief nogmaals het ontslag van voorzitter Wouter Vandenhaute gevraagd. Na een eerste oproep op 11 januari koos Vandenhaute ervoor verder te gaan als "niet-uitvoerend voorzitter" van paars-wit. Dat volstaat echter niet voor de supporters.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Sinds de aankondiging is er naar onze mening weinig veranderd", zo klonk het. "Ons vertrouwen in hem is volledig verdwenen en iets wat wij beschouwen als een mediastunt, zal hier geen verandering in brengen. Wij geloven niet in de stap terug, getuige uw nog steeds te prominente aanwezigheid rondom de sportieve staf. Uitvoerend of niet-uitvoerend, u bent niet langer onze voorzitter. De cultuurverandering die u ons belooft, gaat vooral via uw vertrek."

De fans gaven wel aan nieuwe CEO's Jesper Fredberg (Sports) en Kenneth Bornauw (Non-Sports) alle kansen te willen geven. "Wat betreft Jean Kindermans (het hoofd opleidingen, red.) eisen we dat hij zo snel mogelijk terug in de armen wordt gesloten zodat op de academie de rust kan wederkeren", werd er gesteld.

De andere aandeelhouders en eigenaar Marc Coucke kregen ook een veeg uit de pan. "Het is tijd om uw verantwoordelijkheid te nemen. Doe wat nodig is om onze club te redden", stelden de supporters. Fanclubs MAO3, Fanboard en SL12 eindigden met de boodschap dat "indien ons standpunt niet wordt gerespecteerd, er verdere acties zullen ondernomen worden".

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top