David Goffin voelt zich goed na lange reis: "Willen ons opnieuw plaatsen voor groepsfase"

Sport | David Goffin (ATP 41) is komend weekend opnieuw het Belgische speerpunt in de Davis Cup-confrontatie in Seoel tegen Zuid-Korea. De 32-jarige Luikenaar reisde de voorbije tien dagen twee maal de wereld rond, van Melbourne naar Louvain-la-Neuve en vervolgens naar Zuid-Korea. "Het was een lange reis", lachte Goffin groen vrijdag.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik ben heel gemotiveerd om mij te tonen voor België en voor Johan Van Herck, die na dit jaar afscheid neemt als kapitein", opende de Belgische nummer een de persbabbel. "Ik weet dat mij ook geen tien jaar meer resten bij de Davis Cup-ploeg. Ik wil samen met de rest van het team België op het hoogste niveau houden. We willen hier het behoud verzekeren en ons net als vorig jaar plaatsen voor de groepsfase met de grote landen. Maar het zal niet makkelijk worden."

Goffin schreef zondag de eerste editie van de BW Open in Louvain-la-Neuve op zijn naam. Maandag stapte hij weer op het vliegtuig richting Zuid-Korea. "Het was niet makkelijk om naar hier te komen", erkende Goffin. "Het was een lange reis, met acht uur tijdsverschil. Bovendien is het koud hier, rond het vriespunt. Dat maakt het ook moeilijker. Maar ik voel me goed. Tijdens de laatste trainingen is het vooral zaak me niet te forceren of te blesseren. We doen wat we moeten doen om ons voor te bereiden op de matchen, niet meer en niet minder."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top