Enkel schaafwonden voor 'brughanger' Valentin Ferron na valpartij in de Ster van Bessèges

Wielersport | De Fransman Valentin Ferron (TotalEnergies) zorgde donderdag voor het opvallendste beeld tijdens etappe 2 van de Franse Ster van Bessèges: hij moest zich na een massale valpartij met beide armen aan de borstwering van een brug vastklampen om niet in de beek onder hem te vallen. Ferron komt met de schrik en schaafwonden vrij.

Door Belga

Deel dit nieuws

Ferron, die naar eigen zeggen niet weet hoe hij in de hachelijke positie terechtkwam, sprak na afloop enkel over schaafwonden aan de knieën: "Niks ergs". Dat werd later bevestigd door zijn team, dat het had over 'lichte oppervlakkige wonden'.

Ferron werd uiteindelijk uit zijn hachelijke positie gered door een landgenoot: Axel Laurance, nieuwkomer bij het Belgische Alpecin-Deceuninck, die Ferron weer naar boven trok. "In zo'n momenten zijn we allemaal één en bestaan er geen ploegen meer", blikte die na afloop terug op het moment.

Onder meer ook de Belgen Dylan Teuns (Israel - Premier Tech) en Sébastien Grignard (Lotto Dstny) waren betrokken in de valpartijen in rit 2. Teuns, winnaar van de Waalse Pijl editie 2022, moest na afloop worden gehecht aan de kin.

Doordat alle beschikbare medische staf van de wedstrijd de handen vol had met de massale valpartij, werd de tweede etappe van de Ster van Bessèges uiteindelijk stopgezet. Vrijdag gaat de vijfdaagse rittenkoers verder met een rit over 170 kilometer met start en aankomst in Bessèges.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top