De Grammy’s komen eraan: wat kan je dit jaar verwachten van de prestigieuze muziekawards?

Muziek | Zondag 5 februari worden de grootste en meest prestigieuze awards in de muzieksector uitgereikt in Los Angeles. Pickx vertelt je meer over wat er op het spel staat en welke optredens je kan verwachten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De hele wereld kijkt reikhalzend uit naar de 65e Grammy Awards. Gastheer Trevor Noah doet alvast zijn beste pak aan, want hij mag de show presenteren. Ook Beyoncé mag haar kuiten alvast insmeren, want zij sleepte met negen stuks de meeste nominaties in de wacht. Op die manier komt ze misschien op gelijke hoogte met de Britse popdiva Adele, die op zeven nominaties kan rekenen. 

De 41-jarige Beyoncé komt vooral met haar album ‘Renaissance’ in aanmerking voor heel wat Grammy Awards. Zo maakt ze kans op de grootste prijs van de show: die van album van het jaar. Bovendien maakt ze ook kans op de beeldjes voor ‘song van het jaar’ en ‘record van het jaar’ voor haar hit ‘Break My Soul’. Ook andere nummers van het album komen in aanmerking voor prijzen. Met ‘Virgo’s Groove’ (Best R&B Performance) en ‘Cuff It’ (Best R&B Song) kan ze haar prijzenkast nog een beetje meer vullen.Naast het duel tussen Beyoncé en Adele staan ook heel wat andere grote muzieksterren op de lijst van kanshebbers. Kendrick Lamar maakt met zijn laatste album ‘Mr Morale & the Big Steppers’ kans op een beeldje en ook R&B-legende Mary J. Blige is in zes categorieën is genomineerd. In de andere meest prestigieuze categorieën zijn Lizzo (Album van het jaar voor ‘Special’, plaat en song van het jaar voor ‘About Damn Time’) en Doja Cat (beste plaat met ‘Woman’) de grootste favorieten. Voorts is ook de Puerto Ricaanse rapper Bad Bunny, waarschijnlijk ’s werelds grootste artiest wat betreft streaming en wereldwijde optredens, genomineerd. Hij maakt onder meer kans voor de Grammy ‘Best Album’ voor ‘Un Verano Sin Ti’. Fantastische optredens

Zoals elk jaar geven ook heel wat artiesten tijdens de show een optreden. Intussen werden de eerste namen voor de concerten al gelost: Bad Bunny, Mary J. Blige, Brandi Carlile, Luke Combs, Steve Lacy, Lizzo, Kim Petras en Sam Smith zullen allen een of twee nummers brengen. Maar dat is nog niet alles, want zoals elk jaar hebben de organisatoren van het evenement een aantal verrassingen in petto.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top