Vanderbiest realistisch na uitzege in Waregem: "Zijn er helemaal nog niet"

Voetbal | Omdat hoofdcoach Steven Defour nog een schorsingsdag uitzat, mocht assistent Fred Vanderbiest donderdag nog maar eens de honneurs waarnemen op de bank van KV Mechelen, dat met 1-2 ging winnen uit bij Zulte Waregem, in de heenwedstrijd van de halve finales in de Beker van België.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na afloop vierden de Mechelse fans in het uitverkochte uitvak alsof de kwalificatie voor de finale op de Heizel reeds op zak was. "We zijn er helemaal nog niet", is Vanderbiest echter nuchter genoeg. "De uitdoelpunten tellen niet eens meer dubbel. Met deze zege is het misschien 60-40 in ons voordeel, meer niet. We hebben in de competitie al gezien dat je met Zulte Waregem nooit klaar bent en nu is het een hele andere ploeg met die nieuwe jongens erbij."

Zulte Waregem creëerde een karrenvracht aan kansen, maar slaagde er toch nog in een 1-0 voorsprong uit hadden te geven. Voorin ontbreekt het Essevee momenteel aan efficiëntie, terwijl de verdedigers op wankele benen staan. De bezoekers uit Mechelen straften dat klinisch af. "Ik denk dat we heel slecht aan de wedstrijd beginnen, zoals de laatste weken wel vaker het geval is. We vonden in die eerste tien minuten niet meteen de oplossing. Ze stonden ook anders dan we gedacht hadden. Nadien hadden we een goeie twintig minuten waarin we de betere ploeg waren en ook de gelijkmaker scoren. Toch geven we de controle weer uit handen en nadat we hadden bijgestuurd bij de rust, scoren we de 1-2. Nadien plooiden we terug en wisten we te overleven, ondanks blessures en een rode kaart. We toonden een vechtersmentaliteit en kwamen hier ook wel met een tikkeltje geluk weg."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top