Belgen bij favorieten voor Mixed Relay op het WK veldrijden

Wielersport | Met de Mixed Relay dagen landenteams elkaar vrijdagmiddag uit om de regenboogtrui. Het is de eerste discipline op het WK veldrijden in Hoogerheide.Vorig jaar won Italië in het Amerikaanse Fayetteville, voor de Verenigde Staten en België pakte brons. Tot zover de eerste editie van deze discipline. Vrijdag vindt de tweede editie plaats.

Door Belga

Deel dit nieuws

Elk land moet voor de Team Relay zes renners afvaardigen. Een team bestaat uit drie mannen en drie vrouwen, een mix van beloften, junioren en profs. Elke renner rijdt één ronde over het parcours en wordt daarna bij de finish, in de wisselzone, afgelost.

België komt met Laurens Sweeck, Antoine Jamin, Joran Wyseure, Marion Norbert Riberolle, Julie Brouwers en Xaydee van Sinaey aan de start. Nederland lijkt topfavoriet, al kan Frankrijk ook goed voor de dag komen en België mag zeker dromen van de regenboogtrui. "Ik start hier zonder stress", aldus de jonge junior Jamin. "Ik kijk er wel naar uit. Het is een nieuwe discipline en ik wilde graag deelnemen. Ze zochten een jongen die explosief was en ik heb dat wel in de benen, zo één snelle ronde. We hebben met de ploeg zeker de capaciteiten om het goud te winnen."

"Het zal zwaar worden", weet Julie Brouwers, "maar ik hoop wel dat we ons ook met de dames kunnen tonen in deze discipline. Het is iets nieuws, voor veel ploegmaten. Ik ben echt benieuwd hoe we voor de dag kunnen komen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top