Zoektocht naar vermiste vrouw in Zenne voorlopig stopgezet, gaat maandag verder

Nieuws | De zoektocht naar de 25-jarige vrouw uit Eppegem die in de nacht van zaterdag op zondag in de Zenne is gevallen, is voorlopig stopgezet. In de loop van de voormiddag was aan de sluis in Zemst de fiets van de vrouw gevonden, maar het lichaam van de vrouw zelf kon nog niet teruggevonden worden. Maandag wordt er verder gezocht, zo melden de hulpdiensten.

Door Belga

Deel dit nieuws

Twee getuigen zagen de vrouw zaterdagnacht omstreeks 01.00 uur met haar fiets aan het jaagpad in Eppegem in de Zenne vallen. De hele verdere nacht en zondag werd daarop naar de vrouw gezocht, zonder succes. Een nieuwe zoekactie dinsdag, tot in Boom, en woensdagvoormiddag in een zijarm van de Zenne, leverde evenmin succes op.

Gisterennamiddag werd daarom een experiment uitgevoerd met een pop met hetzelfde gewicht en afmetingen als het slachtoffer. Die werd in het water gelaten op een moment dat de omstandigheden van getijden en de stroming gelijkaardig waren als op het moment van het ongeval. De pop werd over een grote afstand meegesleurd, en kwam uiteindelijk vast te zitten op een dertigtal meter voorbij de sluis waar de omleiding van de Zenne in de originele Zenne komt.

Vandaag werd op die plek verder gezocht, met stokken en duikers. Deze voormiddag kon de fiets van de vrouw boven water gehaald worden. In de namiddag doorzochten duikers dan gedetailleerd de bodem in de omgeving maar dat leverde geen resultaat op. De kans is dan ook bijzonder groot dat het lichaam van de vermiste vrouw daar niet ligt.

Volgende week zal een nieuwe test met de pop worden uitgevoerd, intussentijd blijft de politie wel patrouilleren in de omgeving.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top