Brusselse watermaatschappij Vivaqua kampt al meer dan jaar met IT- en facturatieproblemen

Nieuws | De Brusselse watermaatschappij Vivaqua kampt al meer dan een jaar met IT-problemen en het is nog niet duidelijk wanneer die opgelost zullen raken. Intussen ontvangt drie op tien van de klanten nog steeds geen of foutieve facturen. Dat schrijft De Standaard en wordt door Vivaqua bevestigd aan persagentschap Belga.

Door Belga

Deel dit nieuws

De overstap naar een nieuw facturatiesysteem half november 2021 luidde een lange periode van IT-problemen in bij Vivaqua. Bij de overdracht van gegevens en programmaties liep het fout, waardoor facturen werden opgeschort en er tot op vandaag nog technische problemen zijn. De watermaatschappij geeft zelf aan dat 70 procent van de klanten nu wel al correct gefactureerd wordt.

"Een team van interne en externe experts werkt aan de oplossing van deze problemen. Die worden progressief aangepakt, waarbij de prioriteit gegeven aan het oplossen van de problemen die het grootste aantal klanten betreffen", vertelt Saar Vanderplaetsen, woordvoerder Vivaqua.

De IT-problemen hebben weliswaar voor een sneeuwbaleffect gezorgd. De verwerking van verhuisformulieren heeft een achterstand opgelopen door het niet factureren van installaties en tegelijkertijd wordt de klantendienst overspoeld met vragen. Vivaqua heeft tijdelijk personeel in dienst genomen om de achterstand weg te werken.

In de krant De Standaard getuigen klanten dat ze plots meerdere facturen op korte tijd krijgen en dat die facturen een stuk hoger dan normaal liggen. Toch stelt Vivaqua dat er geen probleem is met de kwaliteit van de facturen.

Intussen wil Vivaqua vanwege de economische crisis, inflatie en de indexering een tariefverhoging van 14,5 procent doorvoeren. Die staat los van de facturatieproblemen, verduidelijkt de watermaatschappij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top