Voor Belgische junioren kan WK veldrijden "alle kanten uit"

Wielersport | De Belgische junioren trekken als één blok naar het WK veldrijden in Hoogerheide. "Er is niet één kopman", klinkt het in koor, "wie goed is, krijgt zijn kans en gaan we steunen."

Door Belga

Deel dit nieuws

Op een persmoment van de Belgische junioren in het teamhotel in Brasschaat was de samenhorigheid groot. "Er steekt niet één iemand bovenuit in de Belgische selectie", aldus Wies Nuyens. "Er is niet één kopman aangeduid, al moeten we wel nog met de bondscoach samen zitten. We gaan rijden zoals we dat ook doen in de Wereldbekers, samen. Als er een Belg vooruit zit, gaan we het gaatje niet dichten. We moeten slim koersen. We hebben de kans om goud te winnen met onze ploeg, maar dan moeten we wel als één blok rijden."

Grote favoriet lijkt de Fransman Leo Bisiaux, die eindwinst pakte in de Wereldbeker. "Hij is inderdaad sterk", aldus Yordi Corsus, "maar dit is een WK, het kan alle kanten uit, we moeten ook kijken naar de Amerikanen en Nederlanders. Inderdaad, misschien duiken er wel jongens op die we nooit in de Wereldbeker hebben gezien in de top tien en krijgen we een verrassing. Dat kan altijd, zo heel veel wedstrijden rijden we niet tegen elkaar op internationaal niveau. Bij de junioren is het altijd moeilijk voorspellen."

Bisiaux is favoriet, samen met ook de Nederlander Haverdings. "Al zijn er in de Nederlandse selectie meerdere jongens die goed voor de dag komen", klinkt het bij Victor Van De Putte. "Veel zal al vroeg in de wedstrijd duidelijk worden."

"Het parcours is snel", besloot Corsus, "dat is in mijn voordeel, maar ook van enkele andere jongens in de ploeg. Hoe dan ook, we moeten zien dat we slim koersen en mikken op het allerhoogste met de ploeg."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top