Poetin: "Rusland opnieuw bedreigd door Duitse tanks"

Nieuws | Vladimir Poetin heeft gezegd dat Rusland "opnieuw" wordt bedreigd door Duitse tanks. De Russische president verwees daarbij naar de door het Westen aan Kiev beloofde Leopard 2-tanks en hij trok een parallel tussen de oorlog tegen Hitler en de Russische militaire campagne in Oekraïne.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het is ongelooflijk, maar Duitse Leopard-tanks met kruisen erop bedreigen ons weer," zei de Russische president in Volgograd (voorheen Stalingrad) in het zuidwesten van Rusland, tijdens de viering van de 80ste verjaardag van de overwinning van de Sovjet-Unie op het Duitse leger in Stalingrad. 

"En opnieuw willen Hitlers opvolgers met Rusland op Oekraïens grondgebied vechten, met de hulp van de 'banderovtsy'," voegde hij eraan toe, verwijzend naar de volgelingen van de Oekraïense ultranationalist Stepan Bandera (1909-1959) die tijdens de Tweede Wereldoorlog met de nazi's samenwerkte.

Al sinds het begin van zijn offensief in Oekraïne op 24 februari beweert Poetin dat de politici die in Kiev aan de macht zijn, "neonazi's" zijn die verantwoordelijk zijn voor de "genocide" op de Russischsprekende bevolking van het buurland. 

Met het groene licht van Berlijn hebben verschillende westerse landen onlangs beloofd zware Leopard 2-tanks van Duitse makelij aan Kiev te leveren.

"Degenen die Europese landen, waaronder Duitsland, meeslepen in een nieuwe oorlog met Rusland en dat op onverantwoordelijke wijze als een voldongen feit presenteren, en degenen die verwachten Rusland op het slagveld te kunnen verslaan, begrijpen duidelijk niet dat een hedendaagse oorlog met Rusland heel anders zal verlopen," waarschuwde Poetin.

"We sturen onze tanks niet naar hun grenzen, maar we hebben iets om hen van antwoord te dienen, en dat zal niet beperkt blijven tot het gebruik van pantservoertuigen," vervolgde hij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top