Tweede etappe Ster van Bessèges stopgezet na massale valpartij

Wielersport | De tweede etappe van de Ster van Bessèges, een Franse vijfdaagse rittenkoers van het UCI-niveau 2.1, werd stopgezet omwille van een massale valpartij. De medische staf was zo zwaar belast dat het laatste half uur geneutraliseerd werd afgewerkt en er geen ritwinnaar werd aangeduid.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 169 kilometer lange tweede etappe in Bessèges, van Bagard naar Aubais, kende een chaotisch verloop. Wind zorgde niet alleen voor waaiers, maar ook voor nervositeit en enkele valpartijen. Een massale crash binnen de laatste 25 kilometer zorgde uiteindelijk zelfs voor het einde van de rit: de ravage was zo groot dat de weg voor de wedstrijdkaravaan was versperd en dat de medische diensten hun handen helemaal vol hadden met de verschillende slachtoffers. Daarbij waren volgens bronnen binnen de teams alle begeleidende ambulances nodig om gevallen renners over te brengen naar een ziekenhuis. De wedstrijd verder zetten zonder ambulances, was niet veilig.

Na een neutralisatie van enkele minuten werd de etappe volledig stopgezet door de wedstrijdjury en organisatie. Geen daguitslag dus en ook geen tijdsverschillen in het algemene klassement. De Belg Arnaud De Lie (Lotto Dstny), winnaar van de openingsetappe en voor het stopzetten van de koers opnieuw deel van de eerste waaier, begint morgen in de algemene leiderstrui aan de derde etappe in Bessèges.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top