'Arcadia': een dystopische fictiereeks in avant-première op Filmfestival Oostende

Films |

Er komen heel wat nieuwe films uit op Filmfestival Oostende, maar ook liefhebbers van series komen aan hun trekken. Op de voorlaatste dag van het festival gaat ‘Arcadia’ in avant-première. Een Vlaamse reeks over overleven in een wereld waarin een scoresysteem jouw levenskwaliteit bepaalt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een postapocalyptische wereld in een serie gieten? Dat lijkt iets wat makers aan de andere kant van de oceaan voor Netflix en andere streaminggiganten doen. Tot nu, want de gloednieuwe en deels Vlaamse reeks 'Arcadia' neemt je mee naar een wereld waar de mensen moet vechten (of spelen) voor hun leven. 

'Arcadia' speelt zich af op de gelijknamige fictieve plek op onze aarde. De plaats waar een deel van de bevolking terecht is gekomen na een vernietigende ramp. Door een schaarste aan grondstoffen krijgt iedereen een burgerscore: goed gedrag wordt beloond, slecht gedrag afgestraft. Een schijnbaar gehoorzame familie - met een hoge score - leeft een gemakkelijk bestaan, tot er fraude aan het licht komt. Omdat de vader het puntentotaal van zijn dochters heeft verhoogd, wordt hij verbannen naar de onherbergzame buitenwereld en dreigt het gezin uit elkaar te vallen. Solidariteit en egoïsme krijgen een andere dimensie in de dystopische fictiereeks.

Internationale samenwerking

De spannende serie die onze huidige prestatiegerichte maatschappij in vraag stelt, gaat op vrijdag 3 februari in avant-première op Filmfestival Oostende. De internationale reeks is een samenwerking tussen VRT (Eén) en het Nederlandse KRO-NCRV (NPO 3), in coproductie met de Duitse WDR en SWR (ARD). Tim Oliehoek nam de touwtjes in handen als regisseur.

Ook voor de cast werd samengewerkt met onze Noorderburen, waardoor een diverse groep acteurs in huid mag kruipen van de bevolking van Arcadia. In de reeks zie je onder anderen Lynn Van Royen, Abigail Abraham, Melody Klaver, Gene Bervoets, Monic Hendrickx, Jean Janssens, Wim Opbrouck, Ward Kerremans en Boris Van Severen.

'Arcadia' zal in de loop van dit voorjaar te zien zijn op Eén. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top