Ruben Guerreiro slaat dubbelslag in koninginnenetappe Saudi Tour

Wielersport | De Portugees Ruben Guerreiro (Movistar Team) heeft een dubbelslag geslagen in de wielerronde van Saoedi-Arabië, de Saudi Tour. Met winst in de koninginnenetappe gaat Guerreiro ook naar de leiding in het algemene klassement van de vijfdaagse.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de vierde en voorlaatste etappe over 163 kilometer tussen Maraya en de Skyviews van Harrat Uwayrid zat het venijn helemaal in de staart: de drie kilometer lange, bijzonder steile beklimming met top op negen kilometer van de finish. De vlakke aanloop naar dat sleutelpunt werd gekleurd door een vroege vlucht van vier renners: de Duitser Felix Engelhardt, de Canadees Nickolas Zukowsky, de Kroaat Antonio Barac en de Maleisiër Muhamad Nur Aiman Mohd Zariff.

De klimpercentages - tot zelfs boven de twintig procent - van de slotbeklimming deden zoals verwacht het peloton helemaal ontploffen. Drie renners bleken over de beste klimmersbenen te beschikken en reden van klassementsleider Jonathan Milan en de rest weg: de Italiaan Davide Formolo, de Portugees Ruben Guerreiro en de Colombiaan Santiago Buitrago. In de sprint van de drie die na de vlakke slotkilometers besliste over ritwinst, haalde Guerreiro het voor Formolo en Buitrago.

In zijn eerste seizoen voor Movistar heeft de 28-jarige Guerreiro ook uitzicht op eindwinst in Saoedi-Arabië: de nieuwe klassementsleider heeft acht seconden voorsprong op Formolo en negen op Buitrago. De Saudi Tour eindigt morgen met een 142 kilometer lange golvende etappe tussen AlUla en Maraya, met in de finale onder meer een gravelstrook.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top