Belgische mannen strijden in Zuid-Korea voor ticket voor de groepsfase Davis Cup

Sport | De Belgische ploeg neemt het komend weekend in Seoel op tegen Zuid-Korea in de kwalificaties van de Davis Cup. Bij winst plaatsen de Belgen zich voor de groepsfase van de Finals in september. David Goffin (ATP 41), vorige zondag toernooiwinnaar op de BW Open in Louvain-la-Neuve, leidt de Belgische selectie van kapitein Johan Van Herck.

Door Belga

Deel dit nieuws

Die bestaat verder uit Zizou Bergs (ATP 115), de opgeviste Joris De Loore (ATP 211) en het dubbelduo Sander Gillé (ATP dubbel 55) en Joran Vliegen (ATP dubbel 53). Junior Alexander Blockx reisde rechtstreeks vanuit Melbourne naar Seoel en fungeert de hele week als sparringpartner van het Belgische team. De zeventienjarige Antwerpenaar won vorige zaterdag het juniorentoernooi op de Australian Open.

De selectie van De Loore is opvallend. De Bruggeling behoorde tot het team dat in 2017 de finale van Frankrijk verloor. Nadien volgden enkele jaren met blessureleed. De voorbije twee jaar timmert hij weer aan de weg naar boven. In januari speelde hij in twee weken twee finales van Challengertoernooien in het Portugese Oeiras, waarvan hij de eerste ook kon winnen.

Bij Zuid-Korea is het speerpunt Soonwoo Kwon (ATP 52), in januari nog winnaar van het ATP-toernooi in Adelaide. De rest van het team van kapitein Seung-Kyu Park bestaat uit Seong-chan Hong (ATP 257), Minkyu Song (ATP dubbel 147) en Jisung Nam (ATP dubbel 153). Zuid-Korea ging er vorig jaar, net als België, uit in de groepsfase van de Davis Cup.

Het wordt de tweede Davis Cup-ontmoeting tussen België en Zuid-Korea. België won het eerste duel in 1990 met 4-1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top