Rode Duivels U21 treffen Spanje, Schotland, Hongarije, Kazachstan en Malta in kwalificaties EK 2025

Beloften | De Belgische beloften nemen het in de kwalificaties voor het EK voetbal van 2025 in groep B op tegen vijfvoudig kampioen Spanje, Schotland, Hongarije, Kazachstan en Malta. Dat was het resultaat van de loting van donderdag. België zat voor de loting in pot 2.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 52 ploegen werden ondergebracht in negen groepen. Zeven groepen tellen zes landen, twee poules bestaan uit vijf landen. De negen groepswinnaars en drie beste tweedes plaatsen zich voor de eindronde met zestien landen. De zes overige tweedes werken barrages af voor de drie laatste tickets voor de eindronde. Organisator Slovakije is automatisch gekwalificeerd.

De kwalificaties vinden plaats tussen maart 2023 en oktober 2024. De barrages worden in november 2024 gespeeld.

Eerst staat er voor de Jonge Duivels nog het EK van deze zomer op het programma, in Roemenië en Georgië (9 juni-2 juli). De Belgen van bondscoach Jacky Mathijssen werden daar ondergebracht in groep A, met Nederland, Portugal en gastland Georgië. België plaatste zich voor het EK als groepswinnaar in kwalificatiepoule I dankzij een knappe 20/24 in de kwalificaties. Schotland en Kazachstan behoorden ook toen tot de tegenstanders.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top