Karel Geraerts denkt nog niet aan bekerfinale: "Deze overwinning garandeert niets"

Voetbal | Union dwong woensdagavond een goede uitgangspositie af in de halve finales van de Croky Cup. Na 90 minuten bikkelen versloeg het Antwerp met 1-0.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het was een heel gesloten wedstrijd en het werd al snel duidelijk dat Antwerp geen risico's wilde nemen. We hadden weinig kansen maar net dan moet je rustig blijven en daar zijn we in geslaagd. Eén moment was genoeg en dat hebben we gegrepen", vertelde Karel Geraerts, de coach van Union, na de match.

Begin maart volgt de return op de Bosuil. Inzet is een ticket voor de finale tegen KV Mechelen of Zulte Waregem. Ondanks de zege waarschuwt Geraerts dat zijn team nog niets in handen heeft. "Ik had al voor de wedstrijd duidelijk gezegd dat de terugmatch sowieso beslissend wordt. Stel dat Antwerp thuis na een minuut scoort, dan moeten we helemaal herbeginnen. Dit garandeert dus niets. Ik ben al vaak op Antwerp geweest en ik weet hoe lastig het daar is. Maar dat zijn ook de matchen waarvoor wij als coach leven. Het zijn prachtige wedstrijden."

Geraerts gunde aanwinst Yorbe Vertessen woensdagavond zijn eerste speelminuten. De huurling van PSV moet voorin voor meer concurrentie zorgen en Dante Vanzeir doen vergeten. "Dit waren Yorbe zijn eerste minuten. Het was niet eenvoudig om in zo'n match in te vallen", aldus Geraerts. "Yorbe moet zich nu aanpassen aan het Belgische voetbal en het voetbal van Union."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top