Leider Genk laat kostbare punten liggen in inhaalduel tegen Eupen

Jupiler Pro League | Competitieleider Racing Genk heeft in een uitgestelde wedstrijd van de 22e speeldag gelijkgespeeld tegen Eupen. In de Oostkantons werd het 1-1.

Door Belga

Deel dit nieuws

De thuisploeg startte erg agressief en zette Genk meteen onder druk. De beste kans was voor Konan N'Dri, die zijn schot zag gered worden door Maarten Vandevoordt. Eupen zakte daarna wat weg en daar profiteerde Genk meteen van. Bryan Heynen bracht met een knappe pass de pijlsnelle Joseph Paintsil (17.) alleen voor doel. De Ghanees faalde niet en zette de 0-1 op het bord.

Daarna leek Genk vertrokken tot Genk-verdediger Aziz Ouattara met zijn handen Smail Prevljak afhield in de zestien. Na het bekijken van de beelden legde scheidsrechter Put de bal op de stip. Met een harde knal door het midden hing aanvoerder Stef Peeters (26) de bordjes weer gelijk. Met nog reuzekansen voor N'Dri en Mbwana Samatta was het een mirakel dat het slechts 1-1 stond bij de rust.

Genk startte beter aan de tweede helft, maar de kansen bleven wel schaars. De beste was voor Bilal El Khannouss, die net iets te lang twijfelde waarna Lennart Moser in zijn voeten dook. Twintig minuten voor tijd leek Eupen weer op voorsprong te komen. Na een goede vrije schop kopte Boris Lambert knap binnen. Na een interventie van de VAR werd de goal echter afgekeurd wegens buitenspel van Prevljak.

Genk drong in het slot nog aan, maar scoren lukte niet meer. In de stand blijft Genk wel alleen leider met 59 punten. Eerste achtervolger Union volgt op 7 punten. Eupen staat net boven de degradatiezone met 21 punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top