Girmay sprint naar eerste seizoenszege in Ronde van Valencia

Wielersport | Biniam Girmay (Intermarché-Circus-Wanty) heeft vandaag de openingsrit in de Ronde van Valencia (cat. 2.Pro) gewonnen. De Eritreeër sprintte na 189,4 kilometer naar de zege in Altea, voor de Nederlander Olav Kooij (Jumbo-Visma) en de Spanjaard Ivan Garcia Cortina (Movistar). Girmay is meteen ook de eerste leider.

Door Belga

Deel dit nieuws

Ward Vanhoof was de enige Belg in de vroege vlucht van vijf, die maximaal 3:30 voorsprong bij elkaar fietste op een peloton waarin Jumbo-Visma en Intermarché controleerden. Met onderweg de klim naar Bernia en de Coll de Rates kregen de sprinters geen gemakkelijke opdracht voorgeschoteld. Het werd aanklampen, onder meer voor Alexander Kristoff ging het te hard. Nadat de laatste vluchter op de top van de Coll de Rates werd bijgebeend, ging het in rotvaart richting de finish in Altea. Joan Bou probeerde op 9 kilometer nog met een late uitval te verrassen, maar zijn poging strandde op 2,9 kilometer. In de sprint zette Girmay van ver aan, op zo'n 300 meter, en boekte hij overtuigend zijn eerste zege van het seizoen. 

Voor Intermarché-Circus-Wanty is het al de vierde zege van het jaar, na een overwinning van Rui Costa en twee van Kobe Goossens in de Challenge Mallorca.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top