Mick Schumacher komend seizoen ook reservepiloot bij McLaren

Sport | De Duitser Mick Schumacher, zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, gaat komend seizoen niet alleen bij Mercedes, maar ook bij McLaren aan de slag als reservepiloot, zo maakte de Britse renstal vandaag bekend.

Door Belga

Deel dit nieuws

Eind vorig jaar kondigde Mercedes de komst van Mick Schumacher als reservepiloot reeds aan. Bij de Duitse renstal zijn de zitjes voor zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton en George Russell. Met McLaren werd er intussen een regeling getroffen waardoor hij - indien nodig - ook voor de Britse renstal kan invallen. Daar staan Lando Norris en Oscar Piastri op één en twee.

Mick Schumacher kwam twee jaar geleden als Formule 2-kampioen bij Haas maar slaagde er niet in te overtuigen. Na een teleurstellend eerste seizoen waarin hij geen enkel WK-punt sprokkelde, kon de zoon van Michael Schumacher ook vorig jaar amper scoren. Alleen in Oostenrijk (zesde) en Groot-Brittannië (achtste) eindigde hij in de punten. In de herfst van vorig jaar raakte vervolgens bekend dat zijn landgenoot Nico Hülkenberg zijn plaats overneemt bij Haas.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top