Brusselse art deco en art nouveau drie weekends lang in de kijker tijdens BANAD Festival

Nieuws | Het Brussels Art Nouveau Art Deco (BANAD) Festival strijkt in maart voor de zevende keer in onze hoofdstad neer. Het evenement vindt van 11 tot en met 26 maart drie weekends in Brussel plaats met op het menu begeleide en inclusieve rondleidingen in privé-interieurs, gezinsactiviteiten, lezingen en een Objecten- en een Restauratorenbeurs, zo werd vandaag bekendgemaakt op de persconferentie ter presentatie van het evenement.

Door Belga

Deel dit nieuws

De editie van dit jaar staat in het thema van deze artistieke periode in de hoofdstad. Zo bouwde Victor Horta het Tassel Hotel, het eerste staaltje art nouveau in Brussel 130 jaar geleden.

Elk weekend komt een deel van het Brusselse Gewest in de kijker te staan, om zo gemakkelijker verschillende plekken te verbinden. Zo kunnen bezoekers genieten van een vijftigtal locaties die normaal gesloten zijn voor publiek.

Nieuwe, niet eerder geziene plekjes dit jaar zijn onder andere Villa Pelseneer (Ukkel), het Pieper-hotel (Elsene), het Waxmeiler-hotel (Schaarbeek), het School Center du Souverain (Oudergem), de huizen van Homen de Macédo (Schaarbeek) en de voormalige papierfabriek Papeteries De Ruysscher in het centrum.

BANAD Festival sluit op 26 maart de zevende editie af met een cabaretavond met de Golden Age Society waar je je "voor een avond kan onderdompelen in de sfeer van de Roaring Twenties".

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top