Consumenten kopen minder witloof: VLAM lanceert tweede Week van het Witloof

Nieuws | Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft vandaag voor de tweede keer de Week van het Witloof gelanceerd. Met de Week van het Witloof wil de VLAM de groente en al haar mogelijkheden in de kijker zetten. En dat is nodig volgens de organisatie, want het verbruik van witloof gaat achteruit, zij het lichtjes.

Door Belga

Deel dit nieuws

In 2022 kochten mensen gemiddeld 2,78 kilogram witloof. In 2020 lag dat cijfer op 2,96 kilogram, en in 2020 kwam het nog net boven de 3 kilo uit. Het verbruik van witloof gaat er dus lichtjes op achteruit. 

Om de groente onder de aandacht te brengen, lanceert de VLAM de Week van het Witloof. Op de website van de VLAM staat een grote variatie aan recepten en bereidingen waarvoor witloof kan dienen. Er is ook uitleg te vinden over het bewaren van witloof.

Witloofboer Luc Salens uit Erps-Kwerps (Kortenberg) is tevreden dat er aandacht geschonken wordt aan de groente. "Het is geen evidente sector, soms kijken we het met lede ogen aan", vertelt hij. "Op vlak van prijzen bijvoorbeeld betalen mensen in de supermarkt drie tot vier keer meer dan dat wij als boer krijgen van de veiling. Als je product in de kijker gesteld kan worden, sta ik er honderd procent achter." 

De Week van het Witloof loopt nog tot en met dinsdag 7 februari.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top