Duplantis nog niet zeker van EK-deelname: "Afwachten hoe mijn lichaam aanvoelt"

Sport | Titelverdediger, wereldrecordhouder en olympisch kampioen polsstokspringen Armand 'Mondo' Duplantis is nog niet zeker of hij begin maart zal deelnemen aan de Europese kampioenschappen indooratletiek in het Turkse Istanboel, zo bekende hij vandaag in een interview bij het Zweedse persbureau TT.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Alles zal afhangen van hoe ik mij voel tijdens de start van het indoorseizoen. Ik wil afwachten hoe mijn lichaam aanvoelt na de eerste vier competities van het jaar", verklaarde de 23-jarige Duplantis. "Het is dus zeker niet zo dat mijn beslissing reeds genomen is."

In 2021 kroonde Duplantis zich in het Poolse Torun tot Europees indoorkampioen. Een jaar later voegde hij daar in de Servische hoofdstad Belgrado een indoorwereldtitel aan toe. Outdoor werd hij enkele maanden later in het Amerikaanse Eugene wereldkampioen, met een verbetering van zijn eigen wereldrecord tot 6m21.

Morgen treedt hij in het Zweedse Uppsala in competitie, nadien volgen de meetings in Berlijn (10 februari), Liévin (15 februari) en Clermont-Ferrand (25 februari).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top