Assisenproces rond moord op politica Ilse Uyttersprot start op 2 juni

Nieuws | Het proces van Jurgen D., de verdachte van de moord op politica Ilse Uyttersprot in 2020 in Aalst, start op 2 juni 2023 voor het Gentse hof van assisen. Dat bevestigt het parket Oost-Vlaanderen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Uyttersprot kwam in de nacht van 3 op 4 augustus 2020 om het leven. Op de ochtend van 4 augustus meldde haar nieuwe vriend Jurgen D. zich bij de politie. De hulpdiensten vonden in zijn woning in de Meuleschettestraat het levenloze lichaam van de CD&V-politica, de voormalige burgemeester van Aalst. De man werd door de onderzoeksrechter aangehouden voor moord en de raadkamer van Dendermonde bevestigde meermaals zijn aanhouding.

De verdachte stelde dat hij de feiten niet had gepland en dat het in een opwelling gebeurde. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling besliste eind vorig jaar dat de man zich moet verantwoorden voor het assisenhof voor moord, maar de jury zal moeten beslissen over de exacte kwalificatie van de feiten. Het gerecht heeft de start van het proces nu vastgelegd op 2 juni. Op 30 mei wordt de jury samengesteld.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top