Volgende dienstwagens van Vlaamse ministers worden allemaal elektrisch

Nieuws | De volgende dienstwagens van de Vlaamse ministers worden allemaal elektrisch. Dat zei Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) woensdag in het parlement na een vraag van Bart Claes (Vlaams Belang).

Door Belga

Deel dit nieuws

De Vlaamse ministers legden de afgelopen drie jaar heel wat kilometers af in hun dienstwagens, bleek dinsdag. Minister van Leefmilieu Zuhal Demir (N-VA) spande de kroon met 308.840 kilometer. Slechts twee ministers rijden volledig elektrisch: Benjamin Dalle en Bart Somers.

Claes vindt dat de regering de bevolking naar elektrische wagens duwt, maar daar zelf geen stappen toe onderneemt.

"Alle ministers rijden in een hybride of een elektrische wagen", reageerde Jambon. "Als die leasingcontracten aflopen, worden die natuurlijk overgezet naar elektrisch. Ik wil uw suggestie wel volgen en vandaag alles omzetten naar elektrisch en de factuur naar de belastingbetaler sturen met het label van Vlaams Belang erop. Dat gaan we echt niet doen."

Volgens Jambon zullen de dienstwagens dus lang voor de verkoop van wagens met verbrandingsmotor wordt verboden (in 2029) al volledig elektrisch zijn.

"U geeft toe dat elektrische wagens veel te duur zijn," vond Bart Claes, "maar u gaat de burger wel verplichten om er gebruik van te maken."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top