Oudste profvoetballer ter wereld trekt naar Portugal

Voetbal | De Japanner Kazuyoshi Miura, met zijn 55 jaar de oudste profvoetballer ter wereld, wordt door zijn club Yokohama FC tot het einde van het seizoen uitgeleend aan de Portugese tweedeklasser Oliveirense, zo maakte de club woensdag bekend.

Door Belga

Deel dit nieuws

De bijna 56-jarige voormalige international begint aan zijn 38e seizoen als profvoetballer. Vorig seizoen kwam hij op uitleenbasis aan achttien duels voor de Japanse vierdeklasser Suzuka Point Getters. Daarin was hij goed voor twee doelpunten. Bij Yokohama heeft hij nog een overeenkomst tot medio 2024.

Sinds maart 2017 mag King Kazu zich de oudste profvoetballer ooit noemen. Toen brak hij met een leeftijd van 50 jaar en 7 dagen het record van de Engelsman Stanley Matthews. De in 2000 gestorven Matthews was tijdens zijn laatste wedstrijd als prof 50 jaar en 5 dagen oud. Hij nam het toen met Stoke City op tegen Fulham.

King Kazu vertegenwoordigde Japan 89 keer en was voor zijn vaderland goed voor 55 doelpunten. Na zijn debuut als profvoetballer in Brazilië was hij bijna zijn hele carrière actief in Japan, op uitzondering van korte periodes bij FC Genoa (1994-1995), Croatia Zagreb (1998-1999) en Sydney FC (2005-2006).

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top