Leuven Jazz viert tiende verjaardag

Muziek | Het jazzfestival Leuven Jazz viert komende editie zijn tiende verjaardag. Van 9 tot en met 19 maart zakken zowel gevestigde jazzwaarden als jonge talenten af naar de Vlaams-Brabantse studentenstad. Het programma is woensdag voorgesteld in 30CC/Schouwburg, met een miniconcertje van jazzartiesten Eliott Knuets en ADJA.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het is een prachtig programma", zegt Bert Cornillie (Vooruit), schepen van Cultuur en Evenementen. "Indrukwekkende jazztalenten zijn te zien op verschillende locaties in de stad. Een artiest als Tigran Hamasyan trekt me bijvoorbeeld sterk aan. Ook het feit dat er veel activiteiten gratis zijn, biedt een goede kans om de wereld van de jazz te leren kennen."

Tijdens het tiendaags festival worden ongeveer vijftig evenementen georganiseerd. Headliners zijn de 19-jarige gitaarvirtuoos Eliott Knuets, bijgestaan door zijn quintet, de Amerikaanse jazzgitarist John Scofield en saxofoniste Lakecia Benjamin. Op de slotavond komt ADJA, focusartieste van 30CC, haar debuutplaat voorstellen.

Het programma behelst behalve deze concerten ook intiemere huiskamerconcerten, films en boekvoorstellingen. Behalve in de 30CC/Schouwburg trekt Leuven Jazz naar 26 andere locaties in de stad. Zo zijn er onder meer concerten in museum M, de freinetschool De Appeltuin, cultureel centrum Oratoriënhof en jeugdhuis Sojo in Kessel-Lo. In de Velodroom in de Brusselsestraat wordt op de slotdag een initiatie lindyhop en swing georganiseerd voor iedereen die wil kennismaken met de dansstijlen.

Gedanst wordt er ook tijdens een nieuw gratis evenement op 16 maart. Freestyledans wordt gekoppeld aan freestylejazz: op de tonen van verschillende jazzinstrumenten doen de dansers een één tegen één dancebattle. Hoe verder de danser raakt in de battle, hoe meer instrumenten hij of zij krijgt om op te dansen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top