Nieuwe en verborgen gezichten in 'The Masked Singer'

Series | Komende vrijdag gaat een nieuwe speurtocht van start in de vorm van het derde seizoen van ‘The Masked Singer’. Pickx zet op een rij wat je moet weten over het nieuwe seizoen van de immens succesvolle zangwedstrijd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sinds de start van ‘The Masked Singer’ twee jaar geleden is het programma hét kijkcijferkanon van VTM geworden. Het is dus geen wonder dat er een derde seizoen van de populaire zangwedstrijd wordt gemaakt. Vanaf vrijdag 3 februari kan heel Vlaanderen weer mee speuren naar de ware identiteiten achter de kandidaten en zullen gemaskerde zangers in de voetsporen proberen te treden van Sandra Kim (Koningin) en Camille Dhont (Miss Poes).

Veertien BV’s trekken deze keer een masker aan om het publiek te overtuigen. Dertien van de kostuums zijn intussen voorgesteld. Dat zijn Leeuw, Tovenaar, Hippo, Raaf, Skiwi, Foxy Lady, Minotaurus, Kolonel Mops, Kosmos, Soaperstar, Groot Licht, Champignon en Mummie. In de eerste aflevering komende vrijdag komen zeven kandidaten aan bod, volgende week is het aan de andere zeven. De veertien deelnemers (twee meer dan vorig jaar en vier meer dan in het eerste seizoen) zijn dus voor de eerste keer in twee groepen onderverdeeld. De acht Masked Singers die na zes shows nog overblijven, komen samen voor de laatste rechte lijn naar de finale.

Meer kandidaten en een iets ander verloop dus, maar er zijn ook een aantal nieuwe gezichten te zien. Zo wordt de show niet meer gepresenteerd door Niels Destadsbader – hij tekende een exclusiviteitscontract bij de VRT – maar door Jens Dendoncker, die in de vorige seizoenen als speurder aantrad.

Een oude bekende in het speurdersteam is Julie Van den Steen, die net als in de eerste twee seizoenen mee zal zoeken naar de BV’s achter de maskers. Ze krijgt hulp van Bart Cannaerts (Cycloop uit het tweede seizoen), Tine Embrechts (Flamme Fatale uit het tweede seizoen), Kevin Janssens (Wolf uit het eerste seizoen) en Andy Peelman (Duiveltje in het eerste seizoen).

Bekijk ‘The Masked Singer’ op vrijdag om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Enkele favorieten

Nu al een van de favoriete pakken, is dat van Champignon. Deze Masked Singer begint vrolijk en blij aan de dag, niets of niemand kan zijn/haar goed humeur verstoren. Het lijkt wel een sprookje! Champignons vriendjes zijn kleine champignonnetjes die hij/zij koestert zoals eigen kindjes. Ook al houdt Champignon van het donker, het leven van deze Masked Singer is één grote, langgerekte zonnestraal.

Een bijzonder origineel kostuum is dat van Groot Licht. De habitat van Groot Licht is een laboratorium, waar hij dag in dag uit experimenteert met proefbuisjes en wiskundige formules. Hij is een wetenschapper met groot aanzien die altijd in moeilijke woorden spreekt. Groot Licht hoopt dat hij op een dag een nieuwe ontdekking doet, zo eentje die de wereld verandert. ‘Eureka’ kunnen roepen, hier leeft hij voor. Hij is gigantisch slim en heeft al verschillende Nobelprijzen gewonnen. Pierre en Marie Curie zijn zijn grote voorbeelden. Groot Licht kent maar één wereld en dat is zijn labo. 

Een van de mooiste kostuums dit jaar is dat van Raaf. Hij/zij houdt van etiquette en voornaam gedrag. Vanuit zijn/haar rijk kijkt Raaf toe op zijn/haar onderdanen. Raaf komt streng over maar is heel rechtvaardig. In zijn/haar mythische wereld staat Raaf aan het roer en niemand anders. Raaf wekt ontzag op, hij/zij lijkt altijd beheerst, maar kan toch verrassend uit de hoek komen. Zo is Raaf soms best onzeker en kan hij/zij aan zichzelf twijfelen. Maar Raaf doet er alles aan om dit voor de buitenwereld verborgen te houden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top